Klokkenroof Putte - D-Daygids

Bezoek Normandië & D-Day stranden
of Vlaamse Westhoek
met ervaren gids
Ga naar de inhoud
Klokkenroof Putte
1943
De legendarische

2023
Klokkenroof in Putte


8 april 2020
Leopold 'Polle' Hendrickx,
onze laatste klokkenrover in Putte, is niet meer...

Toen Leopold 'Polle' Hendrickx op 15 mei 1926 het levenslicht zag, had niemand enig vermoeden dat hij 17 jaar later onverwacht in één van de  meest gedurfde partizanenacties ooit zou betrokken worden. In de nacht van 10 op 11 september 1943 nam hij immers deel aan de redding van de kerkklokken uit de Sint Niklaaskerk van Putte (bij Mechelen).

Eddy Liekens: "Regelmatig babbelden we nog over deze bewogen periode, waarop hij steeds een erg nuchtere uitleg gaf waar we veel uit leerden. In  2018 waren we fier om op de organisatie van '75 jaar klokkenroof' Polle te mogen verwelkomen als de laatste overlevende klokkenredder. Het maakte deze herdenking onvergetelijk. Helaas ging Polle ondertussen van ons heen op 8 april 2020".
"Familie en vrienden van Polle, het was een eer om deze man gekend te hebben".


foto: Polle Hendrickx op de herdenking Klokkenroof in 2018


foto: Polle Hendrickx (midden) tijdens de herdenking Klokkenroof in 2008, samen met Wieze Van Camp (links) en Eddy Liekens (rechts)
_________________
2018
75-jarige herdenking
Klokkenroof in Putte
Als eerbetoon aan de Putse verzetstrijders tijdens WO II organiseerde uw d-daygids Eddy Liekens in september 2018 de 75-jarige herdenking van de klokkenroof in Putte, met onder meer inhuldiging van het gedenkbord 'Klokkenroof' en avondwandelingen waarbij ruim 70 figuranten het ganse verhaal brachten van het Putse verzet en hun legendarische klokkenroof in 1943.
Met dank aan alle medewerkers, sponsors & sympathisanten, verenigingen en toneelkringen, fanfares, zangkoor & violisten, parochie Sint-Niklaas en kerkfabiek Putte, het Putse gemeentebestuur & gemeentediensten, Putse brandweer & hulpdiensten. Uiteraard ook dank aan de Putse kunstenaars voor hun expositie 'Klokkenroof'. We blijven ook zeer dankbaar aan Leopold 'Polle' Hendrickx, toen onze laatste overlevende 'klokkenrover' en helaas ondertussen overleden op 8 april 2020.
_________________
2008
65-jarige herdenking
Klokkenroof in Putte
Samen met vrienden, sympathisanten en vele vrijwilligers, organiseerde  Eddy Liekens in 2008 de 65-jarige herdenking van de Klokkenroof in Putte.

   home     uw gids    contact


© 2018 - 2024 D-Daygids.be
Terug naar de inhoud